Qigong (uitspraak: tsjie ghong) is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren.

Qi is de levensenergie die dwars door alle levende dingen stroomt. Het is ook de levensenergie die je in de natuur kunt voelen.

Gong betekent: tijd en aandacht die je eraan besteed. Je zou Qigong dus kunnen vertalen als “werken aan je levensenergie” Qigong verminderd stress en biedt ontspanning voor lichaam, geest. Tijdens het oefenen wordt de energie in het lichaam positief beïnvloed.

Voordelen zijn dat het de coördinatie, houding, ademhaling en het evenwicht verbeterd. Qigong oefeningen zijn meestal eenvoudig en makkelijk aan te leren. Je hoeft er niet ongelofelijk soepel en lenig voor te zijn. Als je een tijd oefent, word je dat uiteindelijk wel.

Wil je meedoen? Geef je dan op bij de balie van de fitness of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt ook bellen tijdens openingsuren van de fitness tel. 381706 of naar Marga Rodijk 06-55563364 voor meer informatie.